miércoles, 25 de abril de 2012

Valoració de les meves pràctiques

CONTINUEM FENT CAMÍ......
Fins el dia d'avui puc dir que les meves pràctiques estàn resultant tot un èxit.
Me vaig sentir molt ben acollida al centre i continua essent així.
Me vaig sentir  acceptada tant pels infants com pels seus pares i mares, com per la mestra tutora i per sort, no és que continuï, sinó que ha anat a millor. He anat establint vincles amb els infants, alguns més fermes que altres, i açò me provoca que me trobi a gust fent el que faig. Els pares  i mares me veuen com una "mestra" més, i amb na Joana tenim una complicitat molt polida que fa que ens entenguem a la perfecció.
Per tot això,  puc dir que he superat les pors del principi, i ara, tot i que algunes hi continúen essent,  els "fantasmes", dels que parlava als inicis, poc a poc han desaparescut.
Pel que fa a la mestra tutora, tenim una bona relació, i treballem molt bé juntes, i això fa que hi hagi molt bon ambient tant dins l'aula, com amb la resta de companyes mestres.
Amb les mestres del mateix cicle també hi ha  bona relació. Elles me fan  participar en alguns aspectes i demanen la meva opinió en altres. Jo comparteixo els meus coneixaments i la meva creativitat i bona disposició i elles me ténen en compte, la qual cosa agraeixo profundament perquè no me sento com una extranya per res.
Pel que fa a les pràctiques en sí, m'estic adonant que ara és quan realment estic aprenent de forma significativa, i me n'adono que  me serviran per treure la mestra que porto a dins.
Considero que durant la carrera ens mostren els ideals de tot , per tal de fer-los servir com a referents a l'hora d'actuar ; i en la pràctica diària, ens posem en contacte amb la realitat, i podem veure que no tot el que ens diuen a classe pot ser o és, i entre el millor i el real, ens trobem nosaltres, agafant un poc de tot per acomodar-ho a la nostra forma d'entendre tot el que hem estudiat, i aplicar-ho o no, a l'hora de fer de mestres.
Sincerament, les pràctiques m'estàn demostrant que ser mestre no és tant sols una vocació, que era un dels meus fantasmes, sinó que a ser mestre se n'aprén i esper que a ser un bon mestre també, perquè l'important és voler ser i voler fer.
Pel que fa al projecte de millora, puc dir que tenim "arrancada" la part més pràctica, però ens hem de centrar i posar-nos-hi ja, en la part de justificació i aspectes més teòrics, per tal d'evitar corregudes innecessàries.
Espero dins la propera setmana poder començar en sèrio a treballar aquesta part.