sábado, 26 de mayo de 2012

EL PROJECTE DE MILLORA

PROJECTE DE MILLORA:
CREACIÓ DEL BLOG DE L’ESCOLA
Per Carol García i Natàlia Vinent.
Perquè la creació d’un blog?
És una proposta nostra al centre. Sorgeix al veure que l’escola no te cap blog per informar a la gent del seu projecte educatiu, i a més considerem important que en la societat del coneixament, cada cop més tecnològica, les mestres facin servir més sovint   els recursos tecnològics dels que disposa el centre.
Com és el blog?
Consta d’un blog principal al que estan enllaçats els altres que són:
El blog dels nadons: on les mestres de les tres classes podran publicar les experiències que siguin viscudes pels més petits.
P1: El mateix que als nadons.
P2: El mateix que els anteriors.
Equip de suport: La idea és donar a conèixer la feina de les més un i de l’EAP a l’escola.
Notícies: Aquest blog es farà servir per compartir informació que sigui d’interès general. La idea està concebuda per estalviar paper a la llarga.
Famílies: Creiem que si en aquest blog es dóna veu a les famílies perquè elles hi publiquin les seves coses, els esteim motivant a que també participin d’aquest projecte, per tant esteim davant un blog on les famílies també hi podran aportar coses d’interès i no només comentaris.
Recursos: Aquest blog servirà per posar a l’abast de les famílies i de les mestres també, materials, enllaços, articles interessants, que afectin a la comunitat educativa i que es considerin rellevants tant per uns com per altres.
AVALUACIÓ:
Davant la poca participació de les mestres en el blog, cada setmana els hem anat posant feinetes que consisteixen en publicar una foto i un escrit de diferent temàtica, cada setmana.
La primera setmana va ser un poc negatiu perquè de les 12 mestres que treballen al centre, només tres van fer la feina.
Durant la setmana següent varem quedar amb elles i les varem ajudar a fer publicacions i la segona feineta la van presentar a temps vuit de les 12 mestres. Per tant varem passar de NECESSITA MEJORAR a PROGRESA ADECUADAMENTE.
Aquesta tercera setmana esperem que de les 12 ja publiquin les 12, i el nostre objectiu és que les dotze mantenguin el ritme setmanal de publicació.
És un objectiu petit però no ens varem voler arriscar perquè hem hagut de fer molta feina de formació de mestres en el tema dels blogs, i una altra feina important que hem fet ha estat la de motivar les mestres.
Com les hem motivat?
Donant-lis una feina setmanal.
Animant-les a participar via mails i per l’escola quan les vèiem.
Una feina molt important ha estat que entre elles s’han anat fent ganes de publicar.
Quan marxem hauran de seguir per això la pròxima feina que els donarem ja serà que facin una publicació del tema que els sembli d’interès i esperem que continuïn sense noltros.
No sabem com funcionaran els blogs de notícies i recursos perquè fins ara les úniques que hi publiquem som les alumnes practicants, per tant, tenim pendent avaluar si val la pena deixar-los o si els eliminem i que es quedin només amb els cinc blogs. N’hem d’acabar de parlar.