jueves, 1 de marzo de 2012

EL MEU CONCEPTE D´INFANT

És difícil definir-ho, perquè podria fer-ho senzill i  agafar un diccionari i mirar què ens diu el paper i dir, com en Pompeu, que un infant és un "nen, noi petit" o bé puc mirar-me els tres infants que tinc a casa i intentar pensar què ténen d´especial i fantàstic per fer-los tant interessants i difícils de definir.
També puc agafar un altre llibre i dir que està clar que parlem d´una etapa de la vida que va des dels zero als dotze anys  (més o manco) perquè als dotze  en comencen una altra. Sabem que dins aquesta etapa de la infància n´hi ha uns que diuen que hi ha la primera infància i la segona. La primera va dels zero als sis i la segona dels sis als dotze, però no sabem exactament perquè. Jo imagino que per les dents. És a dir, fins als sis , més o manco, es mantenen les dents de llet, i a partir dels sis comencen a caure i surten ja els fixos, que marquen l´inici de la segona infància.
Però jo prefereixo pensar  que un infant és una persona que pensa, que imagina i  que crea, però que  també destrueix perquè necessita  tornar  crear. Un infant és un pensador que elabora hipòtesi, que s´equivoca i que torna re-elaborar la hipòtesi partint dels falls de la primera; Un infant és un romàntic  que sent, que estima, i que s´emociona. Que s´enfada i que te por. Que riu molt, però que també  plora. Un infant és com un bon psicòleg que sap escoltar, però que també vol que l´escoltin. És un actor a  que li agrada sentir-se el centre d´atenció. És un orador que te moltes coses a dir. És un gran estudiant perquè absorbeix els continguts com una  "esponja". Un infant és una energía que està en un procés de desenvolupament continu. Un infant   és una font de potencials per descubrir. Un infant és un artista que necessita expressar el que sent.  
Un infant és una persona que necessita un guia que l´estimi i el respecti, que sigui un company de viatge amb qui compartir experiències, un infant és una persona que necessita ser autònom perquè així podrà anar evolucionant i ampliant els seus descobriments, un infant és una persona que necessita escoltar: AÇÒ NO, perquè hi ha perills que no s´haurien de descobrir mai. Un infant no és un nen petit i prou; no és una etapa abans de l´adolescència; un infant és una persona a qui hem d´ajudar a descobrir la vida que l´envolta despertant els seus interessos i emocions. Un infant és, en definitiva, una persona a qui agrada veure´s reconegut en la mirada amorosa de l´adult.

No hay comentarios:

Publicar un comentario